Terug

  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Ruime keus, meer dan 1000 artikelen
  • Vaste verzendkosten van € 5,95 per order

Medailles bedrukken ? (0)

Filters

    Geen producten gevonden...

Medailles bedrukken ?

Goedkoop medailles bedrukken - Voor sportdag of evenement!

Medailles zijn meer dan alleen een symbool van overwinning. Ze vertegenwoordigen de prestaties en inspanningen van individuen die hun grenzen hebben verlegd om te slagen. Of het nu gaat om sportevenementen, activiteitendagen of zelfs kampen, medailles spelen een belangrijke rol bij het erkennen van onze successen en stimuleren ons om door te gaan met hard werken. In deze blogpost zullen we bespreken wat medailles zijn, hoe ze worden gemaakt en waarvoor ze worden gebruikt. We geven je ook handige tips voor het bestellen en bedrukken van goedkope medailles voor elk evenement!

Wat zijn medailles?

Medailles zijn kleine ronde plakken van metaal die worden uitgereikt als een vorm van erkenning voor prestaties of inspanningen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, kleuren en ontwerpen, afhankelijk van het evenement waarvoor ze bedoeld zijn.

Meestal bestaan medailles uit twee delen: de voorkant, die vaak wordt versierd met reliëf-afbeeldingen en teksten om de gelegenheid te herdenken, en de achterkant waar ruimte is voor persoonlijke gravures.

De meeste medailles worden gemaakt van metalen zoals brons, zilver of goudkleurig nikkel. Sommige organisaties kiezen er echter voor om goedkopere materialen zoals plastic te gebruiken om kosten te besparen.

Er zijn veel verschillende soorten evenementen waarbij medailles kunnen worden uitgereikt. Van sportevenementen tot activiteitendagen op scholen of zelfs bij liefdadigheidsinstellingen; elke gelegenheid kan speciaal worden gemarkeerd door het toekennen van een passende prijs.

Over het algemeen symboliseren medailles hard werken, vastberadenheid en succes - dingen die we allemaal nastreven in ons leven. Of je nu een atleet bent die traint voor de volgende grote race of gewoon iemand die zichzelf wil belonen na het volbrengen van een doelstelling; er is geen beter symbool dan een glanzende medaille!

Hoe worden medailles gemaakt?

Medailles zijn al eeuwenlang een symbool van erkenning en waardering voor prestaties in verschillende velden, zoals sport, militaire dienst, academische prestaties en nog veel meer. Maar hoe worden deze medailles eigenlijk gemaakt?

Allereerst wordt er meestal een ontwerp gemaakt voor de medaille. Dit kan variëren van simpele ontwerpen tot ingewikkelde afbeeldingen met meerdere kleuren. Het ontwerp wordt vervolgens gedrukt op papier of karton.

Vervolgens wordt het ontwerp overgebracht op een metalen plaatje door middel van chemische etsing of stansen. Dit proces creëert reliëf op de medaille en zorgt ervoor dat het ontwerp duidelijk te zien is.

Daarna worden de ruwe randen van de medaille gladgemaakt en gepolijst om ervoor te zorgen dat ze er netjes uitzien. Het metaal kan ook worden bedekt met speciale coatings om oxidatie te voorkomen en duurzaamheid te garanderen.

Ten slotte wordt er een lint aan de bovenkant van de medaille bevestigd, vaak in bijpassende kleuren die passen bij het evenement waarvoor ze nodig zijn.

Kortom, het maken van medailles vereist precisie en vakmanschap om elke keer weer hoogwaardige producten te leveren die gewaardeerd kunnen worden door mensen overal ter wereld!

Waar worden medailles gebruikt?

Waar worden medailles gebruikt?

Medailles zijn een belangrijk onderdeel van vele evenementen en activiteiten, waaronder sportdagen, hardloopevenementen, kampen en scholen. Ze worden vaak gegeven als beloning voor de prestaties van individuen of teams.

Een veel voorkomende toepassing van medailles is bij sportevenementen zoals voetbal en hockey. Hier worden ze uitgereikt aan winnende teams en individuele spelers die het beste hebben gepresteerd tijdens de wedstrijden.

Ook op scholen worden medailles vaak gebruikt om kinderen te motiveren om te excelleren in verschillende vakken of activiteiten. Dit kan variëren van academische prijzen tot prestatieprijzen voor muziek- of dramaclubs.

Daarnaast zijn er talloze andere plaatsen waar medailles kunnen worden uitgereikt, zoals stichtingen en verengingen die zich bezighouden met goede doelen. Ook bedrijven kunnen ze gebruiken om werknemers te belonen voor hun betrokkenheid bij bepaalde projecten.

Kortom, medailles zijn veelzijdig inzetbaar en biedt organisatoren de mogelijkheid om op een leuke manier prestaties te erkennen!

Tips voor het bedrukken van medailles

Hopelijk heb je nu een beter begrip van wat medailles zijn, hoe ze worden gemaakt en waar ze kunnen worden gebruikt. Of het nu gaat om sportdagen, hardloop evenementen of activiteitendagen voor kinderen - medailles laten bedrukken is altijd een goede keuze als je op zoek bent naar een symbolische prijs die prestaties beloont.

Nu je weet waarvoor je medailles kunt gebruiken, wil ik graag nog enkele tips delen over hoe je de perfecte medaille kunt ontwerpen en bestellen:

1. Kies het juiste formaat: Het formaat van de medaille kan afhangen van het type evenement dat wordt georganiseerd. Voor grootschalige sportevenementen kun je kiezen voor grote formaten terwijl kleinere formaten passend kunnen zijn bij scholen of stichtingen.

2. Overweeg verschillende kleuren: Kleur toevoegen aan uw ontwerp kan helpen bij het onderscheiden tussen verschillende niveaus van prestaties zoals eerste plaats, tweede plaats etc.

3. Personaliseer met tekst: Voeg persoonlijke details toe door namen of jaartallen te graveren op de achterkant van de medaille.

4. Bepaal welk materiaal geschikt is: Er zijn veel material opties beschikbaar waaronder plastic , metaal tot hout . De keuze hangt vaak samen met budgettaire redenen.


Gebruik deze tips om ervoor te zorgen dat jouw bestelde medailles perfect passend zijn voor elk soort evenement!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »